volwassenen

Praktijk

In Noordbergum heb ik een praktijk voor lichaamsgerichte therapie, traumatherapie, EMDR, Hartfocus, massage, detoxitatie en bachremedie therapie, aura- en chakra healing, spirituele begeleiding. Mijn belangrijkste uitgangspunten daarbij zijn: liefde, veiligheid, vertrouwen in het zelfhelende vermogen van ieder mens en verbondenheid met alles wat leeft.

Het meest gebruik ik natuurlijke vormen van therapie, die mensen de mogelijkheid bieden zichzelf te helen. Samen met mij kun je oplossingen vinden, die voor jou goed zijn. Dan ontstaat er geen afhankelijkheid, maar kracht van binnenuit. Door mijn eigen trauma’s te verwerken, heb ik geleerd mezelf te accepteren en de ander in zijn uniekheid tegemoet te treden. Daarom ga ik graag met je op pad.

Mijn praktijk heet Many Fires. Mijn kennis heb ik naast talrijke opleidingen te volgen opgedaan doordat ik zelf vele vuren doorstaan heb. Ook heb ik aan aan vele “council fires” gezeten met leraren met verschillende culturen en achtergronden.

Volwassenen

Begeleiding
Deze begeleiding richt zich met name op manieren om beter om te leren gaan met uw handicap of ziekte. Het oefenen van vaardigheden op het vlak van zorg werkzaamheden, sociale vaardigheden en het versterken van de zelfredzaamheid. Er wordt gewerkt met concrete doelen. Het kan zijn, dat u hulp nodig hebt met plannen of om te praten omdat u bijv. psychotisch bent (geweest), of een borderline persoonlijkheid hebt, of depressief ben of een stoornis in het autistisch spectrum heeft of adhd of i.d. Ik heb hierin ruime ervaring en er zijn ook referentie adressen opvraagbaar. Deze begeleiding kan met of zonder PGB worden gegeven.

Therapie

TRAUMATHERAPIE
Deze therapie is voor mensen met onverwerkte trauma’s (zoals misbruik,ziektes,operaties, geweld, of het verlies van een dierbare). Trauma’s zetten zich vast in het lichaam in de spieren en in het zenuwstelsel. De methode Somatic Experiencing(SE) is een zachte, natuurlijke benadering om het lichaam te leren te ontladen, zodat vastgezette levensenergie weer vrij kan stromen. De traumatische geschiedenis hoeft niet herbeleefd te worden. S.E. creëert rust en zelfvertrouwen. Voor meer info: www.traumahealing.nl.
Download uitgebreide folder over traumatherapie (je hebt Acrobat Reader nodig om de folder te openen).

EMOTINEEL LICHAAMSGERICHTE THERAPIE
Deze therapie is erop gericht om beter in balans te komen tussen denken, voelen en doen. Je leert d.m.v. vaak speelse oefeningen beter contact te krijgen met je emoties en behoeftes. Je leert je gedragspatronen herkennen, omgaan met je grenzen, angsten, klachten en blokkades. Daarnaast leer je je gevoelens te hanteren, te doseren, te uiten en ze een plek te geven.
Deze methode geeft naast inzicht ook vele praktische handvaten in je dagelijks leven.

INDIVIDUELE FAMILIEOPSTELLING
Deze therapeutische methode maakt verstoorde verhoudingen binnen familieverbanden zichtbaar door de verborgen dynamiek in kaart te brengen. Door een ruimtelijke opstelling van representanten van familieleden ontstaat er een zichtbaar patroon, waarin emotionele spanningsvelden zich aftekenen. Met deze informatie wordt gewerkt naar integratie en heling.
Een familieopstelling doe ik in een één op één behandeling.

De therapie/behandelingen kunnen je helpen bij:

 • spanningsklachten, onzekerheid, burned out,
 • angsten, depressie of andere psychische klachten,
 • chronisch lichamelijke klachten.
 • het verwerken van traumatische gebeurtenissen, zoals het verlies van een dierbare,
 • Post Traumatische Stress,
 • je persoonlijke groeiproces en zingeving,
 • het loslaten van oude (familie) patronen.

(Er is een aparte folder voor begeleiding van kinderen en hun ouders opvraagbaar).

Wat levert het je op?

 • Je komt meer in balans, rust en ontspanning,
 • Je leert je eigen leven weer in de hand te nemen,
 • Je leert je grenzen aan te geven, vaardigheden om jezelf te helen,
 • Je krijgt meer levensplezier en eigenwaarde

Download een folder over therapie voor volwassenen (je hebt Acrobat Reader nodig om de folder te openen).